Waarom een VBO makelaar?

VBO is een toegankelijke en transparante brancheorganisatie voor ruim 1.100 makelaars, taxateurs en verhuurspecialisten uit geheel Nederland. Met innovatieve en praktische concepten stelt de vereniging VBO haar deskundige leden in staat om vanuit hun eigen kracht een duurzame relatie op te bouwen met tevreden opdrachtgevers. De brancheorganisatie heeft naast een sectie Wonen, ook een aparte sectie Bedrijfsmatig Vastgoed en een sectie Landelijk en Agrarisch Vastgoed.

Wat in 1985 begon als een kleine enthousiaste groep bemiddelaars en taxateurs onroerend goed, is uitgegroeid tot een gerenommeerde brancheorganisatie voor professionele makelaars, taxateurs, verhuurbemiddelaars en vastgoedstudenten. Al snel kreeg VBO de reputatie van een innovatieve en klantgerichte organisatie met heldere visie en advies. Zo stond VBO aan de basis van de:

  • Drie-dagen-bedenktijd regeling
  • Ontwikkeling van deeldiensten
  • Oprichting van de Geschillencommissie Makelaardij
  • Scheiding aankoop- en verkoopmakelaar
  • Invoering van certificering en Permanente Educatie
  • Oprichting van kwaliteitsregisters
  • Oprichting NWWI voor validatie van de taxateur en het taxatierapport
  • Regulering van de huursector door ook te focussen op huurbemiddelaars

De VBO-makelaars zijn betrokken makelaars die de lokale markt zeer goed kennen. Zij kunnen als aankoop- of verkoopmakelaar bemiddelen in het gehele aan- of verkooptraject. Maar u kunt hen ook voor een of meer afzonderlijke deeldiensten inschakelen. Zij geven u graag een totaaladvies op het gebied van wonen, bedrijfsmatig of agrarisch vastgoed. Dat betekent dat u bij hen ook voor tips over energiebesparing en subsidies voor bijvoorbeeld verbouwingen terecht kunt. Ook bemiddelen zij in de huur of verhuur. Bemiddelaars kunnen nooit tegen een fee tegelijk voor zowel de huurder als verhuurder optreden.

De VBO-taxateurs zijn gerenommeerde taxateurs met up-to-date kennis van zaken. Zij taxeren conform de internationale taxatiestandaarden en stellen gevalideerde taxatierapporten op.

VBO Makelaar is aangesloten bij de Nederlandse werkgeversorganisatie VNO-NCW en in Europees verband bij de CEPI. Voor het waarborgen van de kwaliteit van het taxatievak en het uniform gebruik van de European Valuation Standards (EVS) is VBO Makelaar aangesloten bij TEGoVA.