Werkwijze Woon Beter Makelaars

Alles begint met een kennismaking. We vinden het fijn om een goed beeld te hebben van je wensen, en kunnen ons voorstellen dat jij het prettig vindt om te weten met wie je te maken hebt. In dit gesprek bespreken we je wensen en verwachtingen. Of het nu gaat om een aan- of verkoopproces.
Schakel je ons in voor een verkoopproces, dan hebben we tijdens onze kennismaking jouw woning al bekeken. De sfeer en uitstraling van de woning, de staat van het onderhoud, indeling en technische staat is o.a. door ons beoordeeld. Hiermee kunnen we de waarde bepalen en je adviseren over de vraagprijs. Vervolgens delen we het proces op in drie stappen; voorbereiding, begeleiding en afhandeling.

Voorbereiding, de naam verhult niets van wat het inhoudt. In deze fase treffen we alle voorbereidingen voor een succesvolle verkoop. We laten o.a. 2D en 3D plattegronden van je woning maken, zetten de verkoopstrategie in met behulp van Funda en Social Media, maken de brochure op en je krijgt van ons een checklist voor het verkoopklaar maken van je woning. Ook de fotografie van je woning krijgt van ons aandacht. Speciale aandacht zelfs. Woningen met goede foto’s trekken namelijk veel meer bezoekers en daarom leggen we de lat hoog. We staan voor fraaie, waarheidsgetrouwe foto’s. Je woning nog meer op laten vallen? Dan kun je optioneel nog kiezen voor een Promolabel of een toppositie bij Funda. Maar denk ook eens aan hoogte/luchtfotografie, digitale visualisaties, 3D doorsnedes of interieurplattegronden die belangstellenden de potentie van je woning laten zien.

Vervolgens begeleiden we je graag in de uitvoering van de verkoop. Hiervoor heb je een aantal documenten nodig die terug te vinden zijn in je archief. Je krijgt van ons een net overzicht van de stukken die we nodig hebben en helpen je bij de stukken die je nog niet hebt zoals de vragenlijst over je woning en de lijst van zaken. Wanneer een belangstellende zich meldt proberen we bezichtigingsafspraken binnen een werkdag te verwerken. Avond- en weekendafspraken zijn bij ons ook mogelijk maar altijd in overleg. Bezichtiging achter de rug? Dan nemen we direct contact met je op om je hierover bij te praten. Wat was de indruk van de kopers, was het een oriëntatie of zijn ze serieus op zoek enzovoorts. We winden er geen doekjes om, onze communicatie is open en eerlijk.

Als alles goed verlopen is en er een bod op je woning volgt staan we klaar om dit in goede banen te leiden. Zo’n bieding bestaat uit een paar belangrijke onderdelen; de prijs, moment van oplevering, het voorbehoud financiering en de ontbindende voorwaarden. We bespreken de onderhandelingstechniek en alle stappen die we nemen in het proces. Het is tenslotte jouw huis dat we verkopen!

Geweldig! De bieding is rond en je huis is verkocht! Daarmee belanden we in de afhandelingsfase.

We maken afspraken met de kopers, stellen de koopakte op en bemiddelen bij onverhoopte problemen of misverstanden. Duidelijke communicatie staat bij ons nogmaals op één. Samen voeren we nog een inspectie uit en op de dag van de overdracht nemen we nog even de meterstanden op. Tot slot begeleiden we je bij het juridisch transport bij de notaris. Zo compleet mogelijk, zonder gedoe!

Aankoop

Bij WB Makelaars vinden we een aankoopproces niet minder belangrijk dan een verkoopproces. Je mag hier dezelfde zorg en toewijding van ons verwachten. Hoe we je begeleiden hangt af van jouw wensen. We kunnen je bijvoorbeeld begeleiden als gerichte aankoopmakelaar. Dan heb je zelf het voorwerk al gedaan en ondersteunen wij jou als makelaar bij de onderhandeling. We gaan mee met de bezichtiging als je dit wilt en geven daarna advies over bijvoorbeeld de waarde van de woning. Als je dit wilt doen we namens jou ook de onderhandeling.

Heb je liever toch wat meer begeleiding nodig? Als full-service makelaar stemmen we als eerste jouw vraag af op het aanbod. In deze rol ondersteunen je bij de inventarisatie van je wensen en eisen aan een woning. Stel jezelf eens de vraag; wat heb ik nodig om fijn te kunnen wonen en waar moet de woning aan voldoen? Is er vervolgens een woning gevonden waar je interesse in hebt, dan gaan we mee met de bezichtiging.  We adviseren je rondom de taxatie en een bouwtechnische keuring wanneer je dit wilt.

Jouw rol als opdrachtgever bij aankoop moge duidelijk zijn. Jij bepaalt zelf hoe wij als aankoopmakelaar jou begeleiden.

Bod geaccepteerd? Nu blijven alleen de koopakte en notariële stukken nog over. Ook hier geldt; wil je dat we meekijken? Dan controleren we deze stukken  en bespreken we deze zodat ook hier geen misverstanden in zijn. We gaan met je mee naar de eindinspectie en transport van de woning. Alles voor een ontspannen aankoopproces.